Keşf-i Kadîm…

Yeni olanı keşfetmekten daha değerlidir; kadîm olanı keşfetmek.

22 Ocak 2013 Salı

Giriş, Gelişme, Sonuç

Selam Tatlım

Öncelikle kısıtlı bilgilerimle seni aya çıkaramayacağımı ama seni düşünmeye davet edebileceğimi bilmeni isterim.

Konularımız genelde tarih üzerine olup; Neyiz ? Nerden geldik ? Işığa doğru mu gidiyoruz ? Bizi biri aydınlatabilir mi ? Biri bizi mi gözetliyor ? şeklinde olup gırgır ve makarada yaparız.

Peki neden tarih ? lan olum zikini sallasan tarihçiye çarpar sen ne anlarsın tarihten diye içten içe düşünebilirsin. Düşün! iyi yada kötü irdele, objektif olmaya çalış. hee bide o at gözlüğünü önce bi çıkaralım (3d gözlük servisimiz başlar birazdan).

Şimdi güzel kardeşim 'geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz' demişler ve çok da güzel söylemişler. Kültür kelimesi çok mühim bir kelimedir. Bir adet sihirli kelimemiz daha var sevgili arkadaşlar o'da özenmek'tir. Bu iki kelime kalsın bir köşede sonra başlarını okşarız.

Sizden isteğim o ziktiri boktan önyargılarınızdan arının, biraz daha az magazin, biraz daha az izdivaç programı izleyin; Yalçın Abi'ye yüklenin. Zira bizde burada yer yer yaşlandırma tekniği kullanacağız.

Şimdi sevgili klavyedaşlarım benim, uzun yıllardan beri şu iki soru ? beyin nöronlarımın rızası olmadan adeta onlarla sevişiyor.

1. Neden bu haldeyiz ?

2. Ya bize yıllardır öğrettikleri o şeyler yanlışsa ?

Bu iki soru ömrümü yedi, hayatımı mahvetti, gençliğimi benden çaldı. Bu soruları sizinle paylaşmak istedim ki belki istediğim cevapları burda elde ederim, çözümlerim ve belki sizde haziktir lan adam haklı oğlum! dersiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder