Keşf-i Kadîm…

Yeni olanı keşfetmekten daha değerlidir; kadîm olanı keşfetmek.

15 Nisan 2013 Pazartesi

Sevgili Metin'ciğim (Uca)

Gördüğüm kadarıyla ülkemiz ünlülerinin saçları ağardıktan sonra sosyal verme hastalığına sende yakalanmışsın. Sözlerime öncelikle acil şifalar dileyerek başlıyorum.

Yaşını başını almışsın, genel kültür konusunda beni 8'e katlarsın (ama benden hızlı koşamazsın). Memleket zaten kırılıyor anasını satayım, herkes birbirine girmiş durumda, biraz yapıcı olmak yerine neden milleti galeyana getirme derdindesin anlamış değilim. Passaparolayı sunan güzel insan olarak hatırlanmak yerine; bu kadar tecrübeye rağmen geçmişten, hatta gözünün önünde olan şeylerden ders çıkaramayan bir insan olarak hatırlayacağım seni.

Bugün internette sörf yaparken senin boş, luzümsuz, hatta kelime israfı olarak gördüğüm bir kaç cümleni gördüm ve adeta öfkeden çılgına döndüm. Hayata daha geniş bir açıyla bakabilmeni dilerdim. Neyse lafı fazla uzatmadan olaya geçelim














Feyk lan bu deyip, sevip de kavuşamayanlara gelsin: https://twitter.com/MetinUca/status/305354249909456896


Düşünmenin güzelliğini vurgulamışsın burda lakin birşeyler önerebilmen için önce onu kendinde uygulamalısın. Burdaki (ki ayrı da olabilir) yazdığın 3 5 satırlık israfında cehaletin sınırlarını zorlamışsın adeta.

Ülke olarak maddi sıkıntılarımız yok demiyorum fakat para için adam öldürüp insanları sömürmeye değer mi diye düşünmeden edemiyorum. Neden mi Metincim ? Bu köpek mamasına servet harcayan Avrupalı insan evlatları yıllarca Afrika'yı illiklerine kadar sömürdüler, onları katlettiler! Senin bu dünyaki yerin nedir? Ulan adamlar milleti sömürerek para kazanmışlar.Sonra da ülkelerini maddi olarak belli başlı bir yere getirmişler. Peki nerde bizim insanlığımız ?

Kalbiniz bu kadar katılaştı mı ki, orda burda Afrika çok aç diye fotoğraflar paylaşıp, ardından da onları bu hale getirenleri destekliyorsunuz. Bırakın artık bu duygu sömürülerini, düşünün edebiyatını.

Özetle Metincim biz düşündük, biraz daha düşündük, hala düşünmeye devam ediyoruz. Afrika'ya karşı yapılanlara elimizden birşey gelmesede; en azından onları bu hale getirenleri desteklemiyoruz. O beyninin biblo olmadığını en kısa zamanda anlaman temennimle.
         
                                                                                                                                            Birkoala..