Keşf-i Kadîm…

Yeni olanı keşfetmekten daha değerlidir; kadîm olanı keşfetmek.

15 Şubat 2013 Cuma

Fişlemeler, Afişlemeler

Skandal!!! Enerji Bakanlığında oruç tutmayanlar nasıl fişleniyor? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'nde yemek çıkarılması gerekçesine dayanılarak çalışanlar nasıl fişlendi?

Haber başlığını olduğu gibi yazdım canlarım, habere geçmeden önce; bu başlığı atan vatandaş olayı sanki biraz abartmış gibi geldi. Bunu belirtmek istedim. Neyse zeytinyağlı enginarlarım, biz haberimize geçelim artık.

Teidaş'ta yemek çıkarılması nedeniyle, ramazan ayında oruç tutmayanların isimlerinin bir liste halinde çıkarılması istendi. Öğle yemeği için sadece sayı bilmek yeterliyken, neden isimleri liste halinle yetkili makamlar tarafınca istenmiş hala anlamış değilim. Burada görünen o ki; bir fişleme yada buna benzer bir durum söz konusu. Demokrasiyle yönetilen, özgürlükten bahsedilen memleketimizin akıl erdiremediğim olaylarından sadece bir tanesiydi bu.
_

Diğer bir olay ise; askeri lojmanlarda sabah namazına kalkan subayların, görevli askerlerce fişlenmesi. Bunun hakkında hunharca başlıklar atılmamasına rağmen, gizli kalmış bir şey değil. Görevli askerler; sabah namazı sırasında, lojmanın içinde gezip kimin ışığı yanıyor diye not almışlar. Anası, bacısı, yengesi başörtülü diye fişlenen subaylarda ayrı bir konu tabi.

Görülen köy klavuz istemez politikasından yola çıkarak, ülkemiz yöneticilerinin bir ayarı yok anasını satayım. Şeriatla yönetilmesi mümkün olmayan bir ülke de sen neden oruç tutmayanlar isimlerini alırsın? Demoktarik bir ülke de neden namaz kılıyor diye fişlersin? Yukarı tükürsek bıyık, aşşasıda sakal diyerek; yuvasına çomak sokulmuş karıncalar gibi ne yapacağımızı bilmeden ufaktan bir koas içinde yaşamaya devam edeceğiz anlaşılan.

Dipnot: İlk olay 2007'ye ait, diğeri için tam tarih vermek mümkün değil. Canım ülkem için hayır dualarımı eder, bi sigara yakar mutluluklar dilerim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder