Keşf-i Kadîm…

Yeni olanı keşfetmekten daha değerlidir; kadîm olanı keşfetmek.

25 Şubat 2013 Pazartesi

Haim Nahum (önceden sözü verilmiş devam)

Biz devamı gelecek dediydik!

Canlarım ülkemizde hala Haim Nahum'un esintileri hala devam etmekte. Bir önceki başlıkta 7 madde halinde doktorini yazmıştım zaten. Lozan'ın arka planındaki siyonist olan Nahum; ülkemizdeki Arap düşmanlığının ve kemalist milliyetçiliğin başlangıç noktası sayılabilir. Ayrıca Nasır'a giderek Arap Yahudileri'ni örgütleyip, Türk düşmanı Arap milliyetçilerininde başını çekmektedir.

----------------------------

Ülkemizdeki Siyonist'lere Dair

Memleketimde hemen hemen her taşın altından bir yahudi çıkması oldukça canımı sıkıyor. Arap düşmanı Kemalist Türk milliyetçiliği fikrinin altındanda, yalnızca iş arkadaşlarının Moiz Kohen olarak çağırdığı; Tekinalp kod adlı şahış, dinde reformlar yapan, 'Türk'ün dini Kemalizm'dir.' diye çalışmalar yapan Osman Nuri Çerman. Şemsi Efendi'nin (Atatürk'ün öğretmeni) kimlik bilgilerine bakınca Şimon Zwi ismi çıkıyor karşımıza.  Türk Ocakları'nın kuruluşundaki en büyük desteğide Lazaro Franco sağlamış. Biraz daha kurcalamaya kalkarsan oturup ağlarsın. 

Lenin'in ve hatta bir adım daha ileri gidip Hitler'in bile Yahudi olduğu söylentiler arasında. 

Bir çok ülkede Siyonis'ler Anti-Siyonist örgütlenmelerini kendileri üstleniyor ve kontrol kendilerinde oluyor canlarım. Yahudilerin de Avrupa'dan göçe zorlanmasını buna benzer bir örnek olarak gösterebiliriz. Sonra vay efendim elin gevuru neden bizim Türk Ocakları'mızı desteklemiş diye soru işaretleri oluşmasın kafalarda.

----------------------------


Neyse sevgi kelebeklerim konumuza devam edelim. BEKO Bernar Nahum ve Vehbi Koç'un ortak kurduğu bir dükkandır, bunuda not alın.

Koç Holding'in gizli ortağı diye geçen (ki geçtiğine göre pek gizliliği kalmamış gibi duruyor) Burla Biraderler'den bahsedelim birazda. Ülkemize 500 sene önce İspanya'dan gelen Yahudi kökenli bir ailedir kendileri. Bu ailenin ismi duyulmuş olsa da kendilerine ait pek fazla bilgi yer almamaktadır sanal alemde. Arçelik'in ve Arçelik dağıtım ağında ciddi bir hisseye sahiptirler. 

Önceleri Burla Biraderler ile takılan Bernar Nahum 1944'de Koç Grubu'na katılıyor. Ve ölene dek Koç'larla birlikte iş yapmaya devam ediyor. Şuan Berbar'ın oğlu Jan Nahum Koç Holding'e ait Tofaş Grubun'da musahhas aza olarak görev yapıyor. 

Bir dönem ülkemizde kağıt işlerini yürüten Burla Biraderler'in Hürriyet Gazetesi ile finansal bir bağı var.  Sadece Hürriyet gazetesiyle sınırlı değil bu iş. 

Dİğer can sıkıcı olay ise; Cumhuriyet gazetesinin kurucusu Yunus Nadi'dir. Yazar Naci Pelinser'in yazısına göre; 'Türk Matbuatı Yahudilerin Kontrolü Altında' başlıklı yazısına göre Sayın Nadi bir Karaim Yahudisi'dir. 

Bu gazetelerin kurulduğu yıllarda ilan işlerini Yahudi şirketi Hoffer, kağıt işlerini de Burla Biraderler yönetiyordu. O dönemi baz alacak olursak, Hoffer ve Burla Biraderler'in desteklemediği bir gazetenin yükselmesi pek mümkün değildi. Burla Biraderler'in Karaim Tarikatı ile bağ olup olmadığıda düşündürücü bir olay. 


Monik Burla ile Rahmi Koç arasında çok sıkı bir dostluk olduğu biliniyoru canlarım. Soyadı değişikliği, kimin kim ile kan bağı kurduğunun göstergesi zaten.










Cenazeye gidenler arasında Faruk Süren, Erdoğan Demirören, Mustafa Sarıgül, Mustafa Koç, Ali Koç ve Güneri Civaoğlu gibi isimlerde vardı. Cenazede bir Sinegog'da gerçekleşti.


13 Nisan 2010
 Abbas Ulu
 İstanbul - İHA



1 yorum: