Keşf-i Kadîm…

Yeni olanı keşfetmekten daha değerlidir; kadîm olanı keşfetmek.

21 Şubat 2013 Perşembe

Haim Nahum Kimdir?

Bu ismi google'da arattığınız zaman, karşınıza klasik bir hayat öyküsü çıkacaktır. Haim Nahum (1873-1960) Manisa doğumlu, şurda okudu, burda büyüdü vs. Şimdi olayları biraz daha geniş bir şekilde ele alalım.

Nahum; siyasetçi, Kahire Hahambaşı ve İsmet Paşa'nın Lozan danışmanı...

Osmanlı Devleti'nin son zamanlarında, ülke ha parçalandı ha parçalanacak derken, içerden ve dışardan taraflar amaçlarını tam manasıyla ifade etmeye başlamışlardır. Rengini belli eden insan evladlarından biri de Haim Nahum'dur. Neyse konuyu dağıtmadan; işgal altında ki devletin bütün para ve altınları İsviçre'ye kaçırıldı (o dönemde Osmanlı Bankası'nda zaten bir tane bile Türk hissedar yoktu). İsviçre'ye bu para ve altınları kaçıranda Haim Nahum'un ta kendisidir! Avrupalı abilerimizde ödül olarak; banknotların yarısını Nahum'a vermiştir.

Haim Nahum ölmeden önce mirasını iki yavrucağını paylaştırdı. Birisi Bernar Nahum, diğeri ise; VEHBİ KOÇ!

Sayın Koç Ailesi'nin sermayesi; Osmanlı Bankası'ından Avrupa'ya kaçırılan paradır! Koç'un sermayesi hakkında basın da dönen, sosyal medya da dönen muhabbetlerin alayı; Kara para aklamaktan başka bir şey değildir! 

Haim Nahum sadece bir hahambaşı mı? Kendisi aynı zamanda bir Siyonist'tir. Peki bir siyonistin Lozan'da ne işi var? Memleketimden bir tane insan evladı çıkıp da orda konuşma yapamaz mı? Yapar elbette ama neden Nahum? sorusuyla sizleri başbaşa bırakmak istiyorum (işte bunlar hep sex).

Haim Nahum'dan kendi adamlarına ve masonlara inciler:' Yanlış yapıyorsunuz; Anadolu'yu işgal etmekle Müslüman Türkleri sindireceğinizi sanıyorsunuz. Hayır, birkaç yıl içinde bu milletin yeniden dirileceğini, toparlanıp derleneceğini hesaba katmıyorsunuz! Öyleyse yapılacak şey; Lozan antlaşmasıyla bunlara bir fırsat tanıyıp, bu zaman içinde İslamiyet'ten uzaklaştıracak, din ve tarih şuurunu unutturacak bir iman ve ahlakı tahribat süreci geçirilmeli, ekonomileri çökertilmeli, siyasi partilerden gazetecilere, hepsi ele geçirilmeli... Ülkelerini parsel parsel satacak hale getirmeli, yumuşak ve kolay lokma yapıldıktan sonra, Türkiye parçalanıp büyük İsrail'e katılmalıdır.'

Ve ne kadar doğrudur bilinmez Nahum'un Atatürk'ün zehirlenmesinde parmağı olduğu iddaalar arasında...

Kaynak: Kadir Mısıroğlu.

Devamı gelecek...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder